Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med liktenelegi, genom 8 Repliker vardera per scen, varur vi väljer vidare 4 ord. Nu tog jag "skrämmande, ljuvliga, underligt, självklar" (inräknas som växelvis vagn 31)


Ingalunda Hemligt Material, scen 17

 

 

Ängeln : Himla fint hur vårt ljuvliga par snurrar ut & in i Universum, med sina spegelbilder tätt slingrandes om varandra!!

 

Vaktmästaren : Nå, den där fröken & magistern återvänder väl till hotellet vad det lider, och ber om ny kula när den dammiga blivit dimmig.

 

Ängeln : Glasklotet blir skimrande självklart varje gång de andas över det i rätt rytm. Fungerar oftast med Ängeln i Rummet av Eva Dahlgren. Lite djupare stearin rinner i filmer, framförallt Nostalghia av Tarkovskij.

 

Vaktmästaren : Jag skulle rekommendera Två Ljus av Björn Afzelius, tämligen naken och skrämmande tung! Men du har väl bara testat de vanliga tusen bitarna?

 

Ängeln : Ni förefaller vara en hård herre med blödande sidor. Varenda vrå och gäst står under Er kontroll - ända tills Ni plötsligt accepterar vadsomhelst av vemsomhelst?!

 

Vaktmästaren : Tror vi träffats förr. Var det i Leonard Cohens Paper Thin Hotel, bland de brutalt smäktande styckena?? Hallå..! Nu måste jag tydligen springa och fixa badkaret som håller på att svämma över högst upp.

 

Ängeln : Underligt att livet möts i bägge ändar!! Hur hjässans chakra och rotens chakra pressar ut människor i total ensamhet - för att omfamna dem långt senare.

 

Vaktmästaren : Nån jäkel hade försökt skölja ned flera kostymer i virvelventilen! Där låg tomtedräkter och luciasärkar i en salig röra. Vaför kan inte folk nöja sig med att knapra pepparkakor?!

 

Fröken & Magistern i kör : Vi håller ej längre hus på jordklotet, men Lennon bor i våra hjärtan. Vi är den nionde, otänkbara repliken, som kikar in i kameran. Vår svävande nakenhet överskrider allt, innan vi stannar på noll igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-17 22:51



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Så letade sig musiken in i dialogen. Kul sätt att beskriva ett förmodat möte.
2023-12-18

  liktenelegi VIP
Vaktmästaren tycks vara en betydligt mer komplicerad och intressant person än han först föreföll. Gillar särskilt ängelns beskrivning av hans kontrollbehov! Som att när kontrollbehovet når en punkt när det blir för besvärligt, struntar han i precis allting?

Inspirerande också hur du smidigt får med flera kulturstycken i dialogen… får se om jag kan inspirerad och prova det också.
2023-12-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP