Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfredställelse




Att gå till havet
efter begär

(som aldrig fryser
helt inne)

Och fråga efter
mer,hjälper föga


När man fått sin
Jul-klapp

Men längtar efter
något helt annat

Som ingen annan
kan gissa av fördold
längtan

Men där längst in
i Urskogen under
snötyngd blåbärs
-ris o björnmossa


Ovanpå ens egen
Blocksten
av ursprungs-tyngd

Silar tidlöshetens
ljus genom susande
grangrenar

Så lätt,så lätt känns
det svävande då där

När man funnit sin
harmoniska kärna

Där ingen lidelse
eller längtan längre

bär under iskall
mörk ensamhet

Bara trygg närvaro
inuti alltets andetag.



















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-12-25 07:14



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket milt, mjukt inbjudande –filosofiskt
2023-12-26

  Kungskobran VIP
Tillvaro underbar
under en stjärna så klar
där vill jag bli till mina sista dar

2023-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP