Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åter den klara luften

jansson och julskinka,
svägerskor, barn och
fyra sorters sill

Kalle Ankas ljudafton

långa garnnystan av ord
rullar mellan grytor och kastruller,
går i rikoschetter mellan väggarna,
landar i en burk med sötstark senap.
mest om förkylningar, recept, hönor,
kantarellkrustader och andra
väsentligheter

fräckheten i att vara
oflexibelt döv på ett öra


åter den klara luften
det som är utom-yttre bortom gängse
till exempel orange gatlyktor eller
tallarna som ser ut som bonsaiträd,
där vid de öde fälten

blåskymningens långa timme
när etern ånyo ljuder tystnad

gråvädersvardag
snart, äntligen

mineralvatten




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-25 17:37



Bookmark and Share


    Julia Engström VIP
Ja snart är det vardag igen, så skönt. Bra skrivet.
2023-12-26

  Larz Gustafsson VIP
"Kantarellkrustader"?
2023-12-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle kvävas om jag återgick till alla de där julgalenskaperna.
Jag blir hellre trakasserad för att jag inte firar jul än att jag sänker fanan.
För mig är julen enbart motbjudande och vidrig. Den stinker av Satan, asatro och gamla Romarrikets saturnalier.
2023-12-25
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP