Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista dagen knarrar




Klockan sex på morgonen
börjar årets sista dag
som i den kärva kylan
kräver lugna varma tag.

Postlådans vred har frusit
en plattång vrider det upp
tidningen kalla sidor
behöver dock ingen lupp.

Snart tjugo grader minus
gör snabbt kinden frostig
halsen hostar och har sig
rösten harklig och rostig.

Packad ishård snö knarrar
när stöveln träffar marken
övervintrande fåglar låter
där borta i mörka parken

Ingen annan verkar vara vaken
frugan sussar även hon också
jag älskar detta kalla, härdande
i kväll väntar naken dans med berdeaux.

Då ska årets alla jävlar skakas om
då ska vi bränna fan och hans skägg
denna dagen ska det drickas och knullas
sjungas, dansas, slås ut en onödig vägg.

Drick alla saliga poeter
drick från morgon och till kväll
i morgon börjar åter det viktiga jobbet
med nygamla rader om en vän så säll.




GOTT NYTT 2024 önskar Gunnar.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-31 06:28



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Gott Nytt År! på dig förresten.
2023-12-31

  Öknens Ros VIP
Det tog sig i alla fall, sa pyromanen när elden flammade upp! ;)
2023-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP