Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att strypa en människas språk Är att utarma en nations tillgångar Oavsett var det språket härstammar ifrån


*Rättigheten att frambringa ord. ..*



Renbetet har varit
bra då mår renarna
bra

Poesibetet finns runt
-omkring det gäller
Bara att skrapa fram

Utan att krossa för
mycket pors-lin

Och försiktigt-vis

Visa sig ej ha för
känsliga tår och
Ord-matsmältning

Samt tuggande kunna
idissla om menings
-utbyten mellan sub
-stantiv verb o olik-
artade syntaxer

Till känslofyllda bild
-delar som blir till en

Kaross som läsare
själv kan färdas vidare
och vidare med utanför

Kringliggande verklighet
rimmad som orimmad i
sitt eget diktlandskap


Så att berättelser kan
ta sin berättelse och
ej nedslås av negativa
Tankar

Utan kunna löpa linan
ut som de ord-akrobater

Vi alla stora som små är

Och kan ta upp vårt
döda språk och ge det
liv igen( det som den
så väl behöver) var den
än sitter inuti sig själv


Hos en finnjävel,svart
-skalle eller muslim?


Så fortsätt att leta efter
dina egna ord's betes-
marker på egna vill-kor

Med att lyfta fram dina
skrivna känslor så andra

Ögon kan få chans till att
belysa din ut-tuggande
mening? Så Gott-nytt ord
-år! och Lycka till. ..






















Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-31 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP