Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att bygga, riva ner, återställa.





Att förstöra en stad är lätt.
Det går med en enda bomb.
Utvecklingen har gått framåt.

Det kanske tog hundra år att skapa staden.
Men det räcker med en bomb för att slå sönder.

Sånt är livet.

Vi har kämpat ihop i snart 45 år.
Det har kostat svett, elände och tårar.
Vi skulle ha kunnat krossa varandra på en sekund.

Det har tagit i stort sett hela våra vuxna liv.
Vi hade kunnat be varann dra åt helvete och dött.

Så ville vi inte ha det.

Att livet är skört
är nog den största underdriften.

Om kriget når Sverige en dag
måste vi vara beredda på uppoffringar,
och på att se in i framtiden för att kunna slåss.

Vi måste lära oss på riktigt vad kärlek är
och vad det betyder att älska en människa.

Det som rivs ner och förstörs
går att bygga upp
om man vill.



UKRAINA and you my love
FOR EVER !




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2024-01-08 11:50



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Uppoffringen i att inte bara tänka på sig själv.
2024-01-09

  alicja lappalainen VIP
"Om kriget når Sverige en dag
måste vi vara beredda på uppoffringar,"

ska vi dricka mindre ,eller?
2024-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP