Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou, äldre reviderad text.


Livets frestande fäblesser

Så kall men sällsamt vacker
var denna gryning
då när endast dårarna
var vakna
i det där allra första

bleka gryningsljuset
där i slutet på första halvan
av hans liv

det var så många känslor
som då svallade

där på alla hans
så dunkla taburetter
han som aldrig lärt
av sina otaliga misstag
de som hade raserat hans liv
med stora kliv

så när han nu
rannsakar sitt samvete

och ser allt
som varit destruktivt

där finns så många kära
som han lämnat

och där han sorgligt nog
alltid glömt att ta farväl
för han följde mycket sällan
några goda råd
nej han höll sig oftast
till de andra dårarnas jargong
och alla dessa mörka minnen
som finns kvar
de har för all framtid
så djupt präntats i hans själ

men många av hans tårar
torkar ändå aldrig

för de har han alltid gömt
djupt där i sitt inre
just då när livets

alla små och frestande fäblesser

allt som oftast
gick till 
kvinnor vin och sång

men en dag
skulle förnuftet ändå segra

även om vägen dit
blev allt för lång

ja och han fick nu faktiskt
svälja all sin stolthet
för att till slut
finna kärlek…
en allra sista gång

Copyright © AndLou

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-08 12:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Bättre sent än aldrig.
Påminner om Lars Lerins turer
Fint fotmulerat
2024-01-08
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP