Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Visst finns drakar

 

Långt inne i grottan lyser det

två ögon glöder där,

för visst finns drakar kvar.

 

De vaktar på skatter

som de samlat på,

i flera århundranden

och ännu mer än så.

 

Drakar är försiktiga och skygga

och det krävs både fantasi och tur

för att du ska kunna se,

ett av dessa magiska djur.

 

För visst finns drakar kvar,

hur skulle det annars gå

att dikta sagor för de små.

 

 

 

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-01-11 00:50



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jaa och med folk-fantasin's
sägner vakar än lind-ormen
inuti sitt snöbeklädda
Träd på bättre tider
med skapande
grönska?
;)
2024-01-15

  TrollTörnTrappan VIP
Drakarna ser minsann till att finnas - eftersom ungarna behöver att de finns :-)

Där fantasin griper in i verkligheten - eller om det är verkligheten som griper in i fantasin?!?

Dessutom börjar snart Drakens år i kinesiska systemet (jag är född under Harens som härjar nu, medan min älskling kom till världen i drakåret -88).

2024-01-12

    Lena Söderkvist VIP
Vilken underbar poäng du fick in där!
2024-01-11

  liktenelegi VIP
Vilken härlig dikt! Med den fantasi och tur som det krävs för att se drakar kan nog en hel verklig sagovärld öppna sig.
2024-01-11

  Cikoria Blå VIP
Såklart det finns drakar. Jag läser just nu en barnbok om drakar. Det är en bokserie skriven av Emily Skye, jag läser del fyra nu.

2024-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP