Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nytt år

Nu är det ett nytt år
Men ännu inte vår
Bakom oss lämnar vi det gamla
För att inför det nya året hoppfullt famla
För ett nytt år innebär en ny chans
Att möjligen finna tillgänglig glans
Med hopp att förra årets elände
Med det nya året har nått sin ände
För det hopp vi har om framtiden
Är att den lär bli för våra drömmar skördetiden
Dock med vädret ännu oerhört kallt
Att man kan knappt gå på vanlig asfalt
Så finns det inför detta nya år mycket osäkerhet
Som vi kommer att behöva möta med djärvhet
För hopp och tro inför det närmsta framtid är bra
Men vi bör inte låta vår övertro få vårt förnuft att dra
Ty risken att inför det nya året begå fel
Är en fundamental del av livets spel
Men vad är människan om inte en varelse med hopp
Som inte ger sig så enkelt inför livets flopp
Och nu är det nya året här
Redo att tämjas av den som är en stor visionär
Och ännu har vi mer än elva månader kvar
Att få vår livsambition att bli fruktbar
Så passa på att ta det nya årets möjligheter i akt
Om ni ska hålla era nya löften intakt
Och ge inte upp hoppet enbart för ett ödets nyck
Såvida vi ej inför ödet vill lida dess förtryck
Ty livet är kort, och det nya året likaså
Så passa på med dina drömmar innan du inför slutet säger hejdå




Bunden vers (Rim) av Filip Zetterlund VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2024-01-13 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP