Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så är det att jobba i vården!

Så är det att jobba i vården
för en undersköterska som jag.
På ett äldreboende så får den
jobb som inget har, blott på en dag.
Här i Sverige.

Utbildning är inte längre viktigt.
Erfarenheter spelar ingen roll.
Huvudsaken är att man är riktigt
desperat och alltid i räckhåll.

Saknar koll på lagarna som råder.
De som skyddar varje individ.
Utan kunskapen får du applåder
av chefer som värnar om sin tid.
Låt mig här ge,

sanningen om alla våra äldre,
som är sjuka och behöver vård.
De är brickor i ett herravälde
med en budget som är kall och hård.

Så är det att jobba i vården
för en undersköterska som ej
ännu har grävts ned på kyrkogården.
Jag sliter tills jord täcks helt över mej.
Och livnär de...

tjänstemän, politiker och andra
som saknar varje uns av empati.
Somnar jag utmattad, kan jag dra
en suck av lättnad trots tomt batteri.

Kan du jobba varje kväll i veckan
lördag, söndag, varje veckoslut
blir du anställd, inget extraknäck kan,
ge anställning lika resolut.
Här i Sverige.

Så ser livet ut för våra äldre.
Gamla, sköra människor som får,
nöja sig med någon där som hellre
glor i sin mobil så fort det går.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Camilla Heinonen VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-14 20:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så ser det ut för äldre?
var landar det?


2024-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP