Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart är det vår!

Snart är det vår.
Snart grönskar marken åter.
Jag tror vi får
den bästa någonsin!
Om vi förstår
och själva överlåter,
vårt hopp till det
som finns runtomkring.

Ser dagen gry.
Det ljus som återvänder.
En dag helt ny,
har givits till oss här.
Kan ej undfly
det storslagna som händer.
Den gåva som
var ny dag innebär.

Fast vintern varit
lång och kall för många,
som har erfarit
mörker tror jag att,
var dag som går
blir lättare att fånga.
När ljuset når
oss inser vi dess skatt.

Snart är det vår!
Jag tranorna har funnit.
Glöm bort igår,
den dagen är förbi.
Den hårda vintern
har vi övervunnit.
Vaknar upp från
sömnen gör vart bi.

Snart är det vår!
Snödroppar finns på marken.
Så starkt de går
igenom snö och is.
Vår tilltro
är inte lika stark men
snödropparna
vittnar om bevis.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-25 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP