Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldvakt: Kylans Fasa

Eldvakt i nattens skymning, ett hedersuppdrag
Det ligger på mina axlar att bevara värmen i huset
Kylan får inte vinna och ta mina barn
När graderna ute sjunker och modet dyker
Tar jag till eldens heliga magi
Och värmer sakta upp huset

Dess lågor dansar vilt i sin bur
Aktsamt och varsamt matar jag elden
Timme efter timme för att hålla den vid liv
Dess skimmer av skiftande nyanser av färger
Är en film, ett spel för mina ögon
Jag hedrar min eld, som håller oss vid liv

När kylan kommer och knackar på
Och värmen inne dalar, är jag glad att kaminen finns
Med sin svarta skepnad och glasparti
Är elden en fröjd för ögat att se
Dansandes i sin magiska bur
Matning timme efter timme för att hålla vid liv
Det är jag som är eldvakten
Och det ligger på mina axlar
Ansvaret att hålla glöden vid liv




Fri vers (Fri form) av Spiken VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-01-16 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spiken
Spiken VIP