Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


För sitt eget ..... behag

Hans snåriga väg
har varit 
krokig och lång
men han försökte
säkert gång efter gång
ja han försökte nog
att hitta ett mål
ett mål som fyllde
alla misstagens hål

-och för att tömma
sitt dåliga samvetes skål

när sedan endast vägen
blev till målet
för att kunna fylla upp
det där hålet
då blev den tanken
tämligen svår
på denna väg
där han så ensam nu går

-för att försöka läka
alla sina själsliga sår

hans fråga är ännu
varför allt hänt
om allt det han känt
men också har bränt
av det lilla
som ännu finns kvar
har då hans framtid
kanske något svar

-om varför han blev
till den som han en gång var

som en siluett
mot en ny horisont
står denne man
som i själen har ont
det kan kanske hjälpa
till en ganska stor del

om hans själ
nu skulle bli helt hel

-för att kunna se
alla sina brister och fel

men han ser nog ändå
inte svaren du ger
nej sitt eget tvivel
är allt som han ser
ja hans insikt
den är omåttligt svag
för han lever i förnekelse
ännu i dag

-och endast för sitt eget
…jävla behag

 

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-18 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP