Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urtavlan blåsvart av timmar

sent på jorden
urtavlan blåsvart
av timmar

gamla gudar
råmar bistert
i vindarna

märgen
lodas hos
de tappra

valkyrior
i snålblåsten
över Konsum

de fattigaste
samlas på morgon
likt oxar med kölapp
till slakthuset

när allas lika värde
är en klyscha
vanligare än filmjölk
tommare än ihålig

Mengele lever
i ögonen hos
socionomerna
de som sorterar
åt myndigheter
och företag

stålmaskinen i öster
stridsvagnarna
gnisslar i regnet

håller inte med pacifisterna
deras ord låter som
slagord från hippietiden
lätt att snacka fred när
rödvinet flödar i solskenet
bland fladdrande klänningstyg

gevären i leran
är en annan tobak

här hemma
strålar kändisarna ikapp
som solar av
självlysande plast

vi anmodas
ljuga oss vackra
och berömda
vi också

nu när verkligheten
är inflation och
rinnande snögubbar

håll ut till maj
då kommer
äppelblommorna




Fri vers av rostspik VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-22 03:09



Bookmark and Share


  Stisse
En intressesant samhällsskildring. Slutet blir en snygg kontrast till det som står ovanför. Ibland blir det ytliga i dagens samhälle kväljande. Då längtar man till äppelblommorna.



2024-02-03

  MaLo VIP
När äppelblommorna kommer är det dags att Carpe Diema skiten ur oss innan det blir helsvart.
På tal om klyschor...

Snygg nutidsanalys. Tyvärr.



2024-01-26

  Gabrielw VIP
Avslutet lirar väldigt bra med de ödesdigra övre delarna. Jag kan inte bestämma mig om jag ser den som en hånfull, väldigt klen tröst, eller ett uppbrott av skönhet i det mörka. Bra oavsett
2024-01-25

  Larz Gustafsson VIP
Underbart detta med Mengele!
Mentaliteten finns där.
Ändå är man självgoda.
2024-01-22
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP