Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


Likt en ännu våt akvarell av Lars Lerin

Naturen här är så överväldigande
och så oerhört storslagen
i hela denna sin
oändligt vackra uppenbarelse
nu står jag då här och betraktar
all denna skönhet
detta havslandskap berör mig
alltid lika djupt i själen

alla tårar som i detta ögonblick
faller nedför mina kinder
är en kärleksförklaring
till detta
så överväldigande vackra

sanden molnen måsarna
och den så oändliga Atlanten
upplevs i nuet som en
ännu våt akvarell av Lars Lerin

dessa mörka moln som nu glider
tyst över himlavalvet
och över detta
mina egna
ändå uppnåeliga drömmars land

ja hela upplevelsen och alla
inre stora känslostormar
drabbar mig nu som en
av mästarna 
skapad ödessymfoni

min egen helt frivilligt påtagna
isolering här vid havet

denna saga närmar sig nu
ett på många sätt bittert slut
för havet stranden molnen
och min lilla stuga
är ett himmelrike på denna
annars så bedrövliga jord
 

denna plats som länge
har skapat lärt och närt mig

en på så många sätt obetalbar
filosofisk kunskap
kunskapen om att aldrig mer
sträva upp bland molnen

innan jag själv på nytt
har lärt mig att flyga... och att leva

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-25 15:42



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Din fina dikt gav mig inspiration till denna dikt

Daidalos varning var utan effekt
Ikaros högmod var hans defekt
att flyga högt var skönt
och tycktes mödan lönt
men solens strålar smälte honom ner
sen fanns han ej mer

2024-01-25
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP