Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pauli-broder över Raunosalo moar



Då tystnar ett hjärta
fullt av brusten smärta

Döden är då ingenting
att rädas åt längre

Över molniga talltoppar
i Karelen.

Bara ensamheten i en
sjukvårds-sal


Som ett tomt snäckskal
ligger en människa där

Med sitt 97-åriga liv
i en skör tråd

Den vill då någon gärna
klippa av eller ha kvar,
beroende på vem den
någon är

Men kanske helst inte
alls veta något om,ifall
det är en okänd människa
som ligger där

Men som var en matkusk
blott 16-år,och fick föra
sårade o döda tillbaks från
fronten med häst och vagn

Efter att ha lämnat en varm
matkantin där vid Ingermans
-land

Så spelar de i radion upp
Karelia-sviten av Sibelius


Det sista en 16-åring på skogs
-väg hör,som kör med skumpig
hästvagn med mat-kantin till
osynligt hungrande soldater

Med tiden som då upphör

och ingenting längre är att
uppröras över,eller mera
någonsin,alls bry sig om.













Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-27 08:17



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Läste just Kjell Westös roman skymning 41 som b,la. handlar om kriget i Karelen.
Det fanns många Sven Dufva som bara försvann.
2024-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP