Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Strålnings-operation uti tyglade kretsloppet"



Bio-login kommer den
nånsin att förekomma
Eko-nomin?

In i någon slags Ek-ologi
Där på dess grenverk

Ek-orren hoppar
fri
från sitt bur-hjul

Ack nej
Inte så länge marknaden
får bestämma

Med radiologisk
-aktivitet som sin
främsta förespråkare

Förgifta och förslava
allt det naturliga här
uti den sköra tillvaron

Hur kunde det bli så
att Djävulens strål
-dryck nu istället

Skall frälsa oss från
kolets sotiga helvete

När marknaden envisas
med att ej kunna släppa
loss sin maktkontroll

Över den enskilda männ
-iskans väl och ve?

Som i sig självt skulle kunna
tänkas överleva på Bergs
-värme sol vind o vatten-
kraft med andra utforsk
-ande energi-lösningar

Utan någon som helst kärn-
strålande Marknadskontroll

Hu,hu,hu. Hemska tanke
Så får det ju absolut ej i
framtiden utveckla sig?

Att Marknaden tappar
kontroll över människan?

Som då går sin egen väg

Med någons slags okon
-trollerad bytes-handel
sinsemellan människor
som följd?







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2024-02-02 08:39



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
De sitter nog och skruvar sig besvärligt och oroligt i sina flotta direktörsstolar, för hu då om de förlorar sin enväldiga makt.
2024-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP