Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avskyr att krypa ner i en ensligt övergiven tom och kall säng när jag vet att den är precis lika ensligt tom och övergiven när jag vaknar - i närvaron av din frånvaro hos mig ...


Klockan är redan snart ett ...

... på dagen
efter lunch ...

Så det är bara att konstatera
att detta blir dagens punch ...

- Sover inte ens nästan just nu ...

Försökt med en dagobert-grej
typ
kokat kaffe
satt två klockor på väckning
och försökt mentalisera bilden
av att vare sig mobil eller nät
fungerar på grund av
fullständig brist på täckning ...

I serien somnar Dagobert
när klockan ringer
och kaffedoften ringlar sig in
i näsborrarna 
runt klockan 22.30  ...

Men så har han ju 
sin älskade fru
som förstår hans behov
och kan hans rutin ...

Men du som är ämnad för mig
är liksom inte här hos mig nu ...

... så det fungerar ej
lika bra för mig
utan närvaron av dig ...

Ty om du vore här
så skulle jag ej
varit vaken hela natten
utan somnat gott
redan igår kväll
efter alla de 
njutningsfulla skratten
jag dessförinnan
lockat fram i dig ...

Tänkte likväl
försöka göra en analog
piratkopiering
av Dagoberts 
sömnoptimering ...

Men som såväl du
som läser det här
som jag som ännu vaken är
kan inte helt oväntat
konstatera
att det inte fungerade för mig
utan närvaron av den dig
som är ämnad för mig ...

Du fattas mig!

- Ska försöka snart igen
så vet ni att jag lyckats
om jag inte svarar
med vändande post ...

... Men till kvällningen
är jag i alla fall tillbaka igen
redo för kommande nattpass ...

Ty utsikten för
att den dig som är ämnad för mig
just ikväll ska till mig komma
är grundligt och innerligt kass ...

... så jag lär knappast somna
innan gryningen 
hunnit natten släcka ut ...

Söker dock affirmation
för en förändring av 
rådande minst sagt
akuta och smärtsamma situation ...

- Vädjar så där alldeles 
oemotståndligt charmigt
så det nästintill är närmast löjligt
för att du ska komma till mig
så snart det bara är möjligt ...

Gäspar lite försiktigt 
och känner mig väldigt trött ...

... om jag tänker 
riktigt innerligt mycket på dig
så kanske det tar mig på utmattning
så att jag äntligen bara somnar 
så där alldeles sött ...

 

 

_______________________________
Tidigare publicerad här i september 2013
men idag finns hon i mitt liv 
om än flödets förmedlade budskap
ännu äger aktualitet när vi ej är tillsammans ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-27 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP