Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


Alla misstagens konung

Jag kan nu se
hur hela himmelen glänser

i denna så mörka vinter
som ger en nattlig mystik
ja jag tycks ändå höra
vackra stråkar som spelar
och dessa skapar
en så oerhört sällsam musik

ja då hörs också plötsligt
en så sorgesam sång
mitt där i de utslagna
mänskornas boning
och där ligger även jag
alla misstagens konung
som nu med livet
söker en slutlig försoning

för tänk om jag nu ändå
utan oro fick sova
en hel och lång natt
utan mitt samvetes kval
för nu i natten
endast tunga 
andningar hörs
här i alla de utstötta
själarnas sal

så när mina tårfyllda ögon
nu äntligen sluts

och jag somnar
där som ingen längre mig ser

men detta blir nu till en sorts
nyvunnen frihet

och det kan nu hända
att jag i sömnen… av tacksamhet ler

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-01-31 11:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
En god nattsömn löser alla problem
2024-02-01
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP