Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou, äldre omarbetad text.


Min egen skugga

Men se där borta går ju
min egen skugga

ute på en ensam vandring
och utan att veta vad den tål

som en mycket tragisk
och vilsen silhuett

som ändå försöker att fylla
alla minnets hål

en osynlig kverulant
som letar efter svar

och den har då
ganska många mil att gå

för att kunna nå det mål
som den söker

och för att slutligen
försöka att förstå

min skugga den lånar
alla mina tankar

även de som jag sedan länge
trodde jag förlorat

då när mitt eget sinne
var i ständigt mörker

och hela mitt ego
var tämligen förstorat

som en rotlös liten klon
med min historia

som ständigt söker
efter gåtans svar

svaret på vad som är
meningen med livet

för ingen självbild
har den längre kvar

för då när hela livet
var en fest

jo visst det trodde
den nog en gång

men nu skriver den
sin egen lilla text

till den helt nya
verklighetens sång

denna bleka skepnad
där mitt i livet

som så länge levt
för sina egoistiska behag

så när jag nu ser mig själv
där i spegeln

ser jag enbart denna skugga
av mitt forna jag

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-02 14:38



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så vacker vemodig text bokmärkes
2024-02-02

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
du skriver så vackert
(har följt dig i flera år)
och rannsaker dig själv här
ännu vackrare
det vackraste som finns är visdom
och den vackraste visdomen
är visdomen om en själv...
det enda man egentligen kan veta...
2024-02-02
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP