Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vem


Existensia


Mitt existensia
på denna jord
när jag var sliten -
alls inte hörk*

har fått en mening
i dessa ord
Vem lyste upp
när min värld var mörk

Vem har den lyktan
på himlen tänt
Vem skänkte värme
närsom jag frös

Vem har den gåvan
till jorden sänt
Den som ej tror
kan bli religiös




*frisk, kry




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2024-02-03 22:16



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En gud kan finnas för envar vilken tror, liksom en kanot eller eka för den som ror, en tro finns för såväl religion som politik, en likt förälskad känner sig på känsla rik...
2024-02-03
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP