Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

enuiternas hav



därute är enuiternas hav valstjärtar bland stjärnor av snö
ett puder faller på vandrarnas nackar och lindarna är fulla av vita fågelvingar
härinne klättrar dom bruna husen därute ligger enuiternas hus
jag är en cementmänniska en grå människa med en grå kaffekopp nu faller dagen över slokande hyacinter det fyrkantiga ögat registrerar dom vita fläckarna
i natt ger sig enuiterna i väg i natt vandrar jag över ren vit snö över till andra sidan




Fri vers (Fri form) av tk osvald VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-14 17:54



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Ödesmättad, elegisk dikt med mättad kolorit och starka kontraster.
Medelsvenssons längtan vid fönstret, "det fyrkantiga ögat", till "andra sidans" förlossning och renhet.
2024-02-15

  Larz Gustafsson VIP
Inuiterna*
2024-02-14
  > Nästa text
< Föregående

tk osvald
tk osvald VIP