Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=wiPK3Ij6QMQ


Skaft av hickory

först tar du
en rejäl kvast
med skaft av hickory

sopar upp
alla klyschor
ihåliga floskler
döda metaforer
i en hög

på med
bensin
ren jädra
diesel

Zippon
i snabbt
handlag

sen tar du
en stadig yxa
med skaft av hickory

letar upp
alla lögner
tama hycklerier
flockmentaliteter

klyv
hugg till flisor
spån och ved
kaminmat

Zippon
i snabbt
handlag

rost i regnet
snus i motvind

arbetarklass
för helvete

institutionernas
peruker och piruetter
angår inte




Fri vers av rostspik VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-19 17:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Eller Chickory, snarare...
2024-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Det fanns ett band som hette Hickory Tip.
2024-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Nej. Inte allt.
Långtifrån allt.
Prince, den gamle fjanten, VAR en symbol.

2024-02-19

  Staffan Nilsson

Alla förstår att allt Z skriver här också bara är symbolspråk!

2024-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Staffan Nilsson är ENBART ute efter att angripa.
Han SÖKER efter tillfällen.
Moget?
Knappast!
2024-02-19

  Larz Gustafsson VIP
De citerade texterna handlar inte om våld.
Det är symbolspråk.
Allt ska inte tas bokstavligt.
Som t ex att man bor i en gul u-båt.


2024-02-19

  Staffan Nilsson

Våld löser alla problem?

2024-02-19

  Larz Gustafsson VIP
"Låt kvasten gå", som det hette i någon gammal proggdänga.
"Om kvastarna ska sopa bra, får man inte slarva med skaften" (Blå Tåget).
2024-02-19
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP