Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samverkan med liktenelegi, varav jag fick de två temana Kärlek & Tid helt enkelt, som icke får figurera som ord i själva texten. Hennes föregående finns att läsa här : https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2491199


Fontän 11 : Hjärtan sVäller Vidare

 

 

Längtar tätt som titt efter

hela mitt liv ihop med dig,

att vi får åldras för varje sekund

och bli alltmer som barn på nytt

 

 

Tänker på dig varannan minut

mens vad som hisnande må utspela sig

under de övriga, svävande minuterna

orkar jag knappt tänka på

 

 

Är så uppfylld av våra verkliga veckoslut

- värmda av varandras våta solstrålar -

att jag sällan förmår sätta mig ned

och färdigskriva ett par rader ens

 

 

Under din grönaste kjol kunde jag gömma

mig för all sol under jävligt heta juni,

fladdra som en fjäril mellan dina lår, ända

tills spöregnet rusar mot hösthårda backar

 

 

Om jorden skulle explodera i mars

vill jag bara ligga fastfrusen i din famn

med febrigt sammanflätade lemmar

under februaris sista timmar

 

 

Somliga år har redan gått

medan andra åtråvärt knackar på

min dörr och vill bli insläppta

av dina närvarande händer

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-26 17:34



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vår på alla sätt och vis. Underbar lycka.
2024-02-28

  TrollTörnTrappan VIP
Tack ni!! och klockren analys, Gu..! av proportioner som min egen blick missade.. Ja, där ser man vad en göteborgares hjärta kan uppleva under/efter en helg i kungliga hufvudstaden.... När han fortsätter att öppna sig för sin älskling - eller hon öppnar honom, och han öppnar henne, på vida gavlar :-)
2024-02-26

  Gunwale VIP
Två strofer om själva den längtan som uppfyller, två om vad det längtas efter och till sist två som summering/eftertanke/slutats.
Rakt ur hjärtat tycks orden komma! Och trots att diktaren knappt klarar ”att färdigskriva ett par rader” dyker hans vanliga allitterationer och assonanser upp! (Det blir nog alltid så för TTT!)

Jag gillar särskilt formuleringen i den sista strofen - om åren som knackar på MIN dörr ska släppas in av DIG!
2024-02-26

  liktenelegi VIP
Ljuvliga rader! Kärleken när den är evig, helt enkelt.
2024-02-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP