Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
halland var i mycket danmarks bergslag redan på 800talet slog stångjärnshammarn i Ugglehult


järnvirke

Genom bäckens porlande
1000 åriga hammarslag
frätande järneld
byggde vår framtid

skeppen som talar
ur seklernas vila
trasiga stormnätter
hörs deras sång

väven som tätnar
där forntid blir nutid
vibrationer i väven

vem väver
för vem




Fri vers av tom boreland
Läst 342 gånger
Publicerad 2006-08-20 22:40

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland