Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuk-dikt med sorg





På det stora hela spelar det ingen som helst roll
men när man tittar på svenska, manliga skidåkare
och har Jernberg, Rönnlund, Magnusson, Lundbäck,
Wassberg, Eriksson, Svan, Molund, Södergren, Elofsson
och senaste stjärnan Johan Olsson från min hembygd
SKULTUNA, i tankarna
så undrar man
och när man läser manlig poesi idag
så saknar man precis samma sak:

aggressionen, ilskan, vreden, förbannandet,
de kåta musklerna
den sjujävla, sköna maskuliniteten.

Knullet mot diskbänken
och att samtidigt diska.

Var är den stolta, kåta kuken
som kan spruta skum
över världens eldar ?

Var är den hårda,
mjuka kärleksballen ?

Mannens kärlek...vart tog den vägen
eller
finns den ?




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2024-03-01 16:43



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Läste en gammal lärobok för högstadiet där man föreslog killar att sporta hårt för att dämpa könsdriften.
2024-03-03

  Åsa Henriksson VIP
Ja, det kan man verkligen fråga sig.

Men har du koll på vad Jernberg och Rönnlund pysslade med vid diskbänken? Manligheten kanske avtog betänkligt utanför skidspåret?

Fast jag tror du har rätt. Den svenske mannen har blivit vek och kall.

Inte alla tack och lov.
2024-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP