Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ekorrhjulet

En chipspåse
vilar tryggt på hyllan,
minner om veckoslutets excesser.

Men..

Nu är helgen snart till ända
och ledigheten ett minne blott

Vi lever upp när plikterna tar paus
och valfriheten tar vid

Man vill stanna kvar i känslan
vara fri

Därav sena kvällar som mynnar ut i nätter,
tidiga morgnar.

Sömnen inte prioriterad
Feststämningen & det sociala,
kanske mer.

Du vill maxa
Ta det till sin spets
Det sliter

Du som skulle vila.
Ladda dina batterier
Nu är du helt slut

Ny arbetsvecka väntar
Det är så
Ekorrhjulet fungerar




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-03 11:07



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Livet i valfrihet är kort
men konsten är lång.
2024-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP