Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömtema: nedärvd svensk folktro. Mystik.

Långt inne i mörka djupa storskogen. Dunkel, farlig, lockande stämning. Någonstans i omgivningen troll, som inte kunde skymtas men vars närvaro var påtaglig.

Plötsligt en öppen solbelyst glänta, fyrkantig till formen.
Där gick stolta vildhästarna, människans vänner.
Man var plötsligt i säkerhet - trollen räds kraften i deras bakben.

Tolkning: nedärvd svensk folktro. En längtan till det mystiska.




Prosa av rostspik VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-05 11:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vättar m m är demoner från Satan.
Vidskepelse kommer också från Satan.
Om man inte vågar lägga nycklar på bordet är man bunden av Satan.
2024-04-11

  Bodingen VIP
Ja vad vore svensk folktro utan vättar, troll, näcken och andra mytiska figurer? Förmodligen väldigt trist.
2024-03-14

  Larz Gustafsson VIP
Kriya: Jag känner Honom personligen.
2024-03-05

  kriya
Larz: hur kan du veta med säkerhet att gud inte är en ond ET?
2024-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Kriya:
Se på en blomma eller använd en stjärnkikare.
Se kopplingen till Gud, Skaparen.
2024-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Jag tar fullständigt avstånd från svensk vidskepelse.

Märkligt att någon som kallar sig ateist tror på skrock.
2024-03-05

  kriya
det jag funderade på häromdagen då jag såg allt påskpyssel i affären var om Blåkulla och kooplingen till ufofenomenet.
2024-03-05
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP