Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tanken har inga chefer

Gillar inte att bli tillsagd vad jag ska tycka och tänka.
Godkänner ingen som helst auktoritet därvidlag: jag är inte satt på jorden för att följa. Är inte intresserad av att gå i led, stå i publik och följa instruktioner. Jag är inget får i behov av att fösas i grupp.

Mina tankar har ingen chef och min åsikt har ingen domptör.
Alla försök därom är som att hälla vatten direkt på hälleberget:
det dunstar. Poetens uppgift är att vara subjektiv och okorrumperad.
Att skriva på uppdrag eller för att bli omtyckt är att vara ute i ogjort väder: då är det helt meningslöst att skriva. Som poet alltså. Skriver man av de anledningarna hör man hemma i reklambranschen som copywriter.




Prosa av rostspik VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-05 12:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ingen ska tala om för mig var jag hör hemma - eller inte hör hemma.
Det har Gud redan visat mig.
2024-04-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag skriver på uppdrag av Gud.
Och ibland på eget bevåg.
2024-03-05
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP