Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sysslar inte med sånt

sociala spel
gissningslekar
tvetydigheter

orden draperade
i ängslig förljugenhet,
inställsamt anpassade
till grupp eller samtid

ser hur folk kråmar sig,
reserverar sig med att säga
"jag tänker att", som ett sätt
att framstå som ödmjuka,
det vill säga: det jag säger
är inte genomtänkt och
jag är beredd att ändra
det jag sa om det inte
passar dagordningen

relativ och flexibel
skall människan vara
så lyder samtidens
första bud

var en skön lirare
lös i konturerna
med kärna av deg

vad hände med
principfasthet?

är det så bra
med moralisk
flexibilitet?




Fri vers av rostspik VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-09 14:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
frågor*
2024-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Och detta med att "LYFTA frågpr" står mig upp i näsan.
2024-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar ordet "diskurs", som de ständigt slänger sig med.
2024-04-10

  Bodingen VIP
Jäpp det sociala spelet har mycket i övrigt att önska, bra formulerat.
2024-03-14

  Larz Gustafsson VIP
Jag har ändrat syn på Putin. Det är allt.

Tidsljuset är själv ett av Hydrans huvuden.
2024-03-11

    Tidsljus_Timelight
Jag tror faktiskt vi svenskar är världsbäst på mobbning utfrysning och skitsnack.

Många utlänningar jag träffat ställer sig helt frågande inför svinabeteendet. De har inte varit arga utan uppriktigt frågande:
"Varför gör ni svenskar så?"
2024-03-10

    Tidsljus_Timelight
Lazzo
Du ändrar principer hela tiden försök inte.
Du har antagligen rätt om Sacculina. Det är troligen Hydran.

Sacculina
Du utstrålar falskhet. Du är besatt av Larz.
Jag tror du är stollen Förnan.
2024-03-10

  Larz Gustafsson VIP
Här ändras inga principer.

2024-03-09

    ej medlem längre
Några av de principer jag haft har jag över tidens gång behövt omvärdera, men inte alla. Det finns något skenbart starkt över att bilda kristall av sina principer. Jag ser det snarast som ett sätt att frånstöta sig en föränderlig värld. Ändras vetandet måste principen ändras. Men en sladdrig manet som byter mening tusenfalt behöver finna stadga.
2024-03-09

  Larz Gustafsson VIP
Ödmjukhet kan man aldrig fejka.

Just det. Principfasthet bygger såväl individer som nationer. Men i dessa synkretismens dagar står principfastheten lågt i kurs.

Moralisk flexibilitet är, som jag ser det, en paradox och en oxymoron.
2024-03-09
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP