Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


och sitt


Varsågod


Klev på spårvagnen
där var det trångt
det blir att stå under resan
tänkte jag

En ung man
med utländskt påbrå
reste sig upp från sin plats
log åt mig och gjorde en gest:

Varsågod och sitt!

Jag tackade och satte mig bredvid
en gravid kvinna
Ögonen drogs till väggen
med tre skyltar;

Gravid kvinna
Person med barn i knäet
Person med käpp

Den förstnämnda
satt bredvid mig
Vilken skylt symboliserar mig
undrade jag stillsamt

samtidigt som jag erinrade mig
att jag fyllde sextiofem i tisdags

det måste ju den unga mannen
ha förstått när han såg mig
och mitt åldriga ansikte

Med ens kändes det inte lika tacksamt
att ha fått den där sittplatsen
jag hade hellre stått i gången

och klamrat mig fast
i en plaststropp i taket












Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-10 21:52



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Vilken underbar poesi du förmedlar! Gillar din poesi.
Så är livet . Härligt med sådana människor som "ser dig" !

Varma kramar!
2024-03-15
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP