Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


marsstrålar


Solfika


Nog minns vi alla
den där långa vintern 2013
då det aldrig ville bli vår

mamma och jag
trotsade elementen
och tog en promenad
i köldgraderna

Ska vi ta en solfika?
javisst i Björkparken
dit går vi

mammas rollator
ställde vi utanför grinden
och gick in i den
snöbeklädda parken

Vi satte oss på bänken
luften kall
men med sittunderlägg
och en mjölkchokladkaka

kunde vi ändå njuta där
en stund i de första värmande
marsstrålarna

Mamma
finns inte längre kvar på jorden
men minnena består

Alla behöver en solfika!

Samma dag elva år senare
tog jag en sådan
med en annan person
i en annan park på en annan ort

och jag kunde förnimma
mammas närvaro
genom de första värmande

marsstrålarna







Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 18 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-17 19:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP