Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Social ingenjörskonst

Alva Myrdal:
befolkningsmassan ska formas
individen finns inte längre, bara kollektivet.
dagis och förskola. barnen ska studeras-övervakas
av utbildad personal som vet bäst

Prussiluskan:
barn ska snyta sig
en gång i kvarten,
det är lag på det

standardsvar enligt formulär 1A
finns på varje myndighet beroende på situation.
var god passa in i våra matriser, ta kölapp och vänta.
slå in ditt nummer, avsluta med fyrkant.
svara på privatfrågor inne på kontor.

statens hjärta är av plåt
tillskuret av CNC-maskin
efter ritning av Luther




Fri vers av rostspik VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-18 01:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Luther är missförstådd.

2024-04-10

  christian hüls VIP
fin dikt om hur vi hanterar vår framtid
så som vi häller ut barnen med badet

kanske:
efter ritningar av dem
som tolkat Luther åt oss
(den tyske Luther verkar lite mer livsbejakande än den svenske ...)
2024-03-27

  Larz Gustafsson VIP
Alva och Gunnar Myrdal var pennalister och socialfascister.

Luther har ingenting med det där att göra. Han var en icke-konformist.
2024-03-18
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP