Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(En nostalgi förkortning för dom som minns och var med på det"gyllene"70-talet)


*THX-förkortning.*




Förkortningar lever
sitt eget liv,överlever

Och dör ut när ej de
brukas längre

"Hästdoktorn"Elis. S.
började använda kalv
bräss

i injicerad"renad"form

Samt påstod att det hjälpte
till att bota olika sjukdomar

Med massmedia som snabbt
upphetsande började skriva
om THX-preparatet

Där köer då började ringla
till den lilla orten Aneby

Av mänskliga patienter

För att få det undergör
-de medlet sig tilldelat

För en del som ett absolut
sista hopp och halmstrå i
livet


Trots myndigheters
stränga avrådan

Med olika rättsliga tvister
och domar utdelade till
höger o vänster. ..

En vän till en allmänläkare
Behandlades i smyg med
THX-men avled snabbt ändå.


Och preparatet såldes plötsligt
offentligt av läkemedelsfirmor.

i Västtyskland där veterinär
Elis. S."under täcket" sägs ha
fått okänd ersättning därför.


Svallvågor gick höga om THXmedlet.
Och dess verkan(om nåt
alls överhuvudtaget?)


Så till den grad att även den
världsberömda Sångerskan
Birgitta Nilsson tog sig an.

Och drog till Aneby för att
Anordna en välgörenhets
-konsert för behandlings
-mottagningens fortsatta
kommande överlevnad

Nästa dag uppdagades det
att dåvarande kvälls alla
intäkter(ca.40.000 kronor
spårlöst försvunnit ur kassa
-skåpet?( gått upp i rök?)

Som bara två hade nycklar
till (Elis och hans son)

Den kända Världsångerskan
drog då besviket därifrån,samt
avbröt sina kontakter med
Veterinären och hans THX
preparat

Något år senare vann Borg
-erligheten valet och släppte
Med en ny lag.Hälsokost
-butiker att börja försälja
vissa av olika preparat.


Och en ny miljard-industri
Tog sin början i Sverige
På gott som ont?














Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-20 18:23



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Många av dessa "naturmedel" är ren bluff och har ingen som helst effekt. Tänker på t ex kolloidalt silver som många tar mot alls möjliga krämpor. En kassako för tillverkaren.
2024-03-21

  Kungskobran VIP
THX var starkt förorenat , det förbjöds till sist.
Alla dessa bluffpreparat har i alla fall en psykosomatisk effekt inte att förringa.
2024-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP