Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till skärtorsdagens namn-förklaring.




Det är inte bara den
dag vissa flyger iväg
med kvast,katt,samt
kaffekittel.

Ej heller har det direkt
med någon rosen-rosa
puttinutt-färg att göra

Och inte med Finnarnas
Svensk-påhittade National
-dag. "Inte skära,para
rispa litee"


Eller att skära,skära
havre. ..som i visan

Utan är släkt med det
gamla ordet att löga,
tvätta sig.

Med
ordet skära menas då
helt enkelt att rena sig:
rengörings-dagen inför
den stora Helgen.


(Där vissa religiösa
tvättade varandras
fötter)













Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-27 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP