Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tulipanaros-varning finns det nog anledning till med hänsyn till detta flödes förmedlade budskap ... Men det är inte omöjligt! Men heller inte speciellt lätt ...


Det handlar om att våga välja sina strider ...

... och inte gå in i en strid
som man vet är omöjlig att vinna ...

Men att avstå 
från att delta i en strid
innebär inte på något sätt
att du kan bortse från densamma ...

Ty över tiden
kan utvecklingen av striden
bli sådan att du kanske bör
ha kännedom om det som händer
och som dig berör ...

Likväl gäller det för dig
att välja inte bara 
vilken strid du bör delta i 
eller ej ...

Utan än mer
att du följer med i det som händer
för att du ska kunna ha en chans
att påverka när striden vänder
och hamnar i ett läge
där du måste bestämma dig för
såväl om du behöver ge dig in i det som pågår
som när i tiden 
det är mest lämpligt för dig att ge dig in i striden ...

Att blunda
och låta allt som händer och sker
få bli någonting som passerar 
dig obemärkt förbi ...

... kan skapa förutsättningar för
problem du helst önskat
att du fått bli lämnad helt utanför ...

Att följa med 
och åtminstone utifrån på avstånd
se och lyssna till det som sker
är om du lär dig hantera
den information du tar till dig 
över tiden
någonting som ökar 
dina förutsättningar för
att kunna slippa obehagliga överraskningar
och därmed få tid för lite mer av sinnesfriden ...

 

 

________________________________
Tidigare publicerad här i september 2013
men känns relevant att ta till sig såväl idag
som längre fram i tiden ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-03-27 19:43



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Att på basis av relevant info agera
utan att fördenskull rasera
förtroenden.
2024-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP