Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlavalvets sfärd.

fann mig själv i din famn, Häpen var jag, minsann,
när våra läppar särades från varann.

vi somna in,
vi föll rätt in,
in i en varm euforisk trance.

Bland stjärnornas fall Svävade vi, bland deras vals och dans,
sfärd fnittrade vi förbi.

Vi befann oss i en upptäcktsfärd, bortom abstrakt logik.

Det kallar vi för kemi.




Fri vers (Prosapoesi) av Artocrates VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-01 17:39



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Kärlekens Kemi

Genom hypotalamus rusar Kärlekens euforiska kemi,
dopaminen strömmar med rasande fart
och söker sig genom Nucelus accumbens vindlingar
Belöningens romantik genom Nucleus Caudatus inbjuder
kärleken genom chokladens Fenyletylamin
Hjärnbarken sluter sig kring oss bägge , omgivningen flyter bort
Talamus formar din längtan efter tät kontakt,
endorfinet tränger på. Oxycotinets flöde rusar i en oändlig orgasm.

Ur min diktsamling KÄRLEKENS KEMI
2024-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Artocrates VIP