Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*En försumbar insikt den 12.April*




Giv dig hän åt denna Namns
-dag,helt villkorslöst: Liv!

Och det ska trots allt bli
dig mycket glädje givet!

Hur som helst,kort,långt,
hårt,eller gott,det nu än
går för dig i levande livet


Och glöm ej bort farbror
Melkers ord,där vid frukost
eller middags-bordet:

"Denna dag ett liv"

Kommen även ur Astrid
Lindgrens livs-insikt

Eller som det"dolda" bud
-skapet i boken om Doktor
Glas:
Liv är handling,ett liv utan
agerande o ställningstagande

Är då innehålls o menings-löst


Själv får jag betänka Tjorvens
Ord till farbror Melker:

Vet du vad? Om du inte kan
skriva så jag förstår,så kan
du lika gärna sluta upp!


Skrivet ur ett barns perspektiv
-givetvis?










Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-04-12 10:16



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
:-) Även vuxna behöver förstå...
2024-04-15

  Skatflickan VIP
åh, tycker mycket om denna vers! med dess Liv~fullhet och klokheter:) för övrigt hette min fantastiska bestemor just Liv, ett namn Hon bar som pricken över (L) i (v)
Dina ord gjorde min morgon här~tack~•°•
2024-04-13

    Lena Staaf VIP
Tacksamhet över livet!
2024-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP