Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

akta så inget går sönder

akta nu älskling
så att inget går sönder

håll kupade händer
nära din kropp
andas försiktigt
eller helst inte alls

känner du pulsen
långsam men stark
det rycker och tickar
precis överallt

försiktigt nu älskling
inte för hårt

det blöder
men ej särskilt ymnigt
det svider förstås
men klämtar bestämt

vad ska jag göra
ska jag hålla så här

bara håll i det älskling
så mjukt och ömt
du någonsin kan

det tickar och tickar
febrilt i din hand
ett hjärta som plockats
direkt ur en kropp

med kraft och med våld
slets det ur bröstet
trots starkt och förtroligt
som hjärtan ju är

särskilt de hjärtan
som aldrig haft ont
som sällan har älskat
eller längtat så svårt

försiktigt nu älskling
så att inget går sönder

slut det till bröstet
och ge det en plats
nära ditt eget
så slår vi i takt




Fri vers av andanidublin
Läst 27 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-12 19:00



Bookmark and Share


    glasa VIP

jag blir alldeles
hel och riktig
av att
ta till mig
denna text

jag blir mjuk, trygg, varm och förundrad

2024-04-18
  > Nästa text
< Föregående

andanidublin