Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Fram och tillbaka-flyttning*


När skall Alp-toppen
Flytta
upp till Norr-botten

Med Österrikiska öl
-stugor,tyrolerhattar

Joddeli-låtar o leder
-hosen blandat med
Surkål o tran ballong
-dansen?

Och hela den övriga
Turist utför-åkar rul
-jangsen med sitt pick
och pack följa med



Så att nyinflyttade
Nato o Northfolk
batteri-tillverkare
med invandrande
gruv-dvärg nissar

Har nåt att roa sig
med där uppe

Då allt snö smält
bort där nere och
Bara uttorkade bergs
-massiv finns kvar


Och alla de klimat
-förnekare som det
ej,blint vill uppta
som äkta sanning


Hänger med där upp
Invid Polcirkeln
Bara det går att åka

Utför med festivas
Någon annanstans

Som vanlig kontinen
-tal Europeisk sedvän
ja bjuder!







Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-17 09:13



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Sorgligt är det, tycker jag...
2024-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP