Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


godmorgon


Kalimera


Tänk att kunna locka fram
ett leende hos en till synes
uttråkad människa

Jag lyckades med konststycket
att göra just det
när jag häromdagen handlade
i en grekisk butik

Efter att ha handlat några saker
gick jag fram till kassan
där en till synes uttråkad
dam satt bakom kassaapparaten

Hon slog in varorna
och la dem i en påse
Jag sa "thank you" men tänkte
"jag vet ju vad tack heter på grekiska"...

...och tillade glatt:
"Kalimera!"

Damen vände upp blicken
och vi fick ögonkontakt
hennes mungipor steg i höjd
med hennes öron

Jag kände mig stolt över
att ha kunnat göra mig förstådd
så jag klämde i en gång till
när jag gick ut genom dörren:

"Kalimera!"

Klockan var två på eftermiddagen
och jag hade just önskat damen

en God Morgon




* Tack på grekiska heter Efcharisto
Det ordet får jag använda nästa gång:-)




Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-04-16 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP