Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Text om den sociala psykosen





Att hänvisa till Jesus
eller gud
eller t o m säga
att Jesus är gud
är en vardaglig och socialt accepterad
psykos.

Gud----Jesus.....känner alla människohjärtan
sägs det.
Det är skrämmande att höra.

Det är ännu mer skrämmande när man betänker
att bara människor som tror på psykosen
är såna som har riktigt tillträde till paradiset.

Ett paradis som vet att skilja på människa och människa.

Så vem vill till ett sånt "paradis" ?

De religiösa måste bestämma sig.

Är han själv god eller ond ?
Är hon själv god eller ond ?

Eller är det Guds - Jesus, hans sons - uppgift att avgöra det ?

För att avgöra det måste "grabbarna"
veta vad godhet är
och framför allt vad ondska är.

Alltså är grabbarna både och.

Goda och onda.

Precis som vi leker med människoliv
på flaggstången.

Varför orkar vi inte hissa flaggan för den döda ?

Är den ond på nåt sätt ?

Är det inte så poeter att döden och det onda
är släktingar ?

Är det inte så poeter
att det är de religiösa
som inte vet vad de säger ?

Är det inte så poeter
att vi skulle ha en fredligare värld
om vi slapp strida
om vem som har rätt
i vilken religion
och med vilken rätt
vi dömer ut de andra ?

Är det inte så poeter
handen mellan benen ?




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-18 19:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag har också funderat på vad som händer om man vistas i en religiös miljö och får en psykos. Hur lätt är det inte då att tolka psykosen som en uppenbarelse? Sånt bekymrar mig.
2024-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP