Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Instinkt

intuition:
summan av
förvärvade
kunskaper och
erfarenheter

instinkt:
när nåt
känns rätt
eller fel
ner på
märgnivå

man jiddrar inte
med instinkten

ibland är det så att det man
varseblir, ser och hör inte passar in
i de färdiga tankemodellerna
vi blir anmodade att gå efter

och det är då det
blir angeläget att
säga vad man ser

bryta igenom
plattityderna

gå utanför
allfarvägarna

om inte det är
en sak för poeter,
vem ska då göra
jobbet?

om ljuget är för
reklammakarna
och lobbyisterna
torde sanningen
vara en sak för
poeterna

tankesmedja
är för övrigt
ett löjligt ord
liksom workshop




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2024-05-25 19:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Poeterna - men framför allt profeterna.
2024-05-25
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP