Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en nattlig liten tanke jag behövde få befästa i skriftad form ... i oktober 2013 men känner att flödet saknar bäst före datum äveen idag


Varje gång jag tillåtit mig själv ...

... att känna det som
om jag hade full kontroll
över mitt liv i allmänhet
men än mer
den rådande situationen 
i synnerhet ...

... överraskar mig 
tillvaron med
att vända upp och ner
på just de delar
jag känt mig allra säkrast på ...

... Nu som då ...

Därför försöker jag ej mera
vare sig mitt liv
eller min tillvaro kontrollera ...

... Fokuserar
mer på att lyssna till
min intuition
i kombination
med att jag 
sonderar, verifierar
och analyserar
delarnas inbördes
samverkan och interaktion
med helheten ...

Den helhet
som för stunden
beroende på situationen
känns mest relevant
för att jag ska kunna ha
någon som helst chans
till att inte bara överleva ...

... utan än mer
kunna börja leva
och utveckla
den verklighet
som jag omkring mig ser ...

Det är utifrån denna position
jag sedan väljer
den aktuella proportion
som bör gälla mellan 
det jag ger och det jag tar ...

... Men också hur
jag väljer att värdera
det jag får 
i relation och proportion
till vad du förväntar dig
att du ska få tillbaka av mig ...

- Själv förväntar jag mig
inte någonting tillbaka från dig
när jag ger dig någonting
som kommer ifrån mig ...

Men någonstans inom
finns det en liten förhoppning 
om att det jag ger
ska bidra till 
att det du får 
blir början på en kedjeeffekt ...

... vilken såväl
direkt som indirekt
sprider sig till dem omkring dig
som du väljer
att någonting av dig själv ge ...

För att du liksom mig själv
funnit på
att det känns rätt bra 
i varje litet skrymsle och vrå
inom hela dig
när du ser hur det du ger
får den som får
att börja le ...

... på riktigt
inifrån
och 
ut ...

... till och med
med ögonen ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 19 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-27 03:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP