Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( genom de flesta tider,med dess hål i marmor )


*Till själva frågoställningen?*



Den vackra obefläckade kvinnan

bar blygläppar förseglade
likt lim-dit kom inget in-
förutom bara rann ut.

Så blev hon också till
ett Orakel i Efesos

Och kunde ge svar
på de mest intrikata
frågoställningar

Som vad allt egentligen
gick ut på?

Likt en mänsklig AI
-maskin

Långt innan något
sådant var uppfunnet


Och det runda hålet
i skuret Marmor finns
kvar till nuvarande
beskådan(än idag)

Nyupptäckt vid en ark
-eologisk utgrävning.


Där undrande människor
stack in sitt huvud o ställde
sin fråga direkt till oraklet

Invid en helig eld av doftande
rökelse

Samt fick kloka uppriktiga svar

Men det har tydligen inte hjälpt.
När världen efter 2000 år

Ändå så dumt efterblivet
mänskligt ser ut som den
gör

Trots alla maskiner
med sina utökade
bekvämligheter av
senaste modell.














Fri vers av Sefarge VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-29 04:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP