Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en bild ur verkligheten säl på portugisiska är havsvarg


havets vargar

jo du är vacker
när du visar upp dig så här
ett vackert hundhuvud
fast med ubåtsfärg

Ja jag vet att du fiskar också här
ja jag vet att det är jag som är villebrådet inte du
men jag var här först
ja vet att du har stöd av naturvårdsverket
och du skjuter inte
men det gör inte jag heller
trots att du förstörde 200 ryssjor för 2 år sedan
var det inte du
men jag känner igen kindfläcken.

räcker inte laxen och öringen i Börjes laxgård
ska du verkligen ha mitt också
ja jag hörde du sa det
jag ska få egen monter bredvid bockstensmannen
på Varbergs museum,
Fiskare utdöd art
uppstoppad ock grann

men jag tycker ändå du är vacker
och jag har också rätt att leva av havet
det finns till oss båda
även om miljöpartiet
anser annorlunda




Fri vers av tom boreland
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-26 14:53

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ***Wicke***
Det bästa jag läst hittils om "själar"
De är fina
Och i dag pratas det mycket om jämlikhet
2007-01-15

  Sanningsägaren VIP
vilken dialog
eller monolog
jag log
då iaf
"trots att du förstörde 200 ryssjor för 2 år sedan
var det inte du
men jag känner igen kindfläcken.:"
Underbart vännen!
2006-08-26

  Cris
Vad fint!
ja bådas rätt till havet
2006-08-26
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland