Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om allts djävulskap


mamma har inte tid

mamma har inte tid
mamma måste välja
välja el
och så är det middan

mamma har inte tid
mamma måste välja
välja telebolag
och så är det disken

mamma har inte tid
mamma måste välja
välja pension
och så är det dammsugningen

mamma har inte tid
fast hon jagar
mellan aktiviteter
för barnen
och sin överlevnad

mamma måste ha tid
ställa upp för fritids
ställa upp för skolan
det är kris
trots att börsen växer

mamma har inte tid
hennse egen längtan
efter kärlek
efter en frizon
slutar i kaos

mamma söker tid
hon far i sin gamla bil
från aktivitet
till aktivitet

mamma finns
jag känner henne väl
och det är långt
mellan frillesås
och särö




Fri vers av tom boreland
Läst 470 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-08-26 22:55

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blåbäret
sorglig och sann på många sätt...berör
2008-12-19

  a h de v
ja precis! dessa j---a konkurrerande pensionsfonder och telefonbolag, vem orkar?
2006-08-29

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Wow så bra, man känner verkligen jäktandet, du skriver om en vardagssak och förvandlar det till något alla kan förstå och sätta sig in i när du skriver det så perfekt):
2006-08-29

  Sanningsägaren VIP
vardags dikt
vardags jäkt
var dags helvete
2006-08-26
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland