Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
verklighet


det blir höst

gråblå sjöar bryter
skummet fräser i strandstenen
titta till båtarna
varannan timma
vattnet stiger och sjunker

nu är det våran kust
borta är badjävlarna
i sina färgglada löjliga kläder

nu gäller blåställ,oljeställ
och stövlar märkta koster

men dom finns
på städernas krogar
ätandes den hummer
som vi har fångat med stor möda

så är dom då ändå till någon nytta
dessa sommarens clowner
i rutiga byxor eller märkliga tights
med söndersminkade ansikten
till grå tinningars charm

det är det här
som ekonomerna
kallar näringsintegrering




Fri vers av tom boreland
Läst 283 gånger
Publicerad 2006-08-27 10:18

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland