Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mater dolorosa


The bleeding heart

There are wounds that never heal,
and worst of all are heart wounds
that must bleed forever most profusely
until the frail heart has wasted all
and broken up in pieces of her scattered sorrows.
Heart wounds do not bleed themselves to death
but rather cry out their indulgent inundation
until that poor heart, the tender fountain, is dried out
and cannot keep on crying out the tears of blood
since they have drowned and dried up
in her wasting devastating pain and sorrow.

So if you meet with a mother who can shed no tears,
forbear with her, because she has been crying
all her life and only tears of blood and has none left to cry
since she is only waiting for her heart
to finally break up in mercy.


Det finns sår som aldrig kan bli helade,
och värst är hjärtesåren
som är dömda till att blöda ymnigt och för alltid
tills det arma hjärtat har förbrukat allt
och brustit ut i tusen skärvor av sin sorg.
Ej blöder hjärtesåren ut sig och ihjäl sig
utan gråter snarare ihjäl sig i de ymnigaste flöden
tills det stackars hjärtat, ömhetens fontän, har torkat ut
och inte längre orkar gråta mera blod ur sina tårar
eftersom de drunknat i sitt överflöd och torkat ut
i sin förtärande förödelse av sorg och smärta.
Om du träffar någon moder som ej mer kan gråta,
ha förbarmande med henne, ty hon har då gråtit
hela livet och allenast tåreblod och har ej längre något kvar
och väntar endast på sitt hjärta
att det äntligen skall brista.




Fri vers av Aurelio
Läst 243 gånger
Publicerad 2006-08-27 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio