Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reunion

Our difficulty is not with ourselves
but with this alien world of ignorance
which fails to see and recognize the obvious,
all the beauty, sensitivity, nobility of soul and mind,
all the refinement which you can turn life into a work of art with,
if you only leave barbarity and coarseness,
rudeness and vulgarity behind with all destructiveness
and live for love alone with its constructiveness.
It pains my heart to see you suffer in this climate
of a barren Nordic stale and hard mentality;
for your so tender heart of gold that easily cries blood
can never be adjusted to this grey society of stony hearts
that hide behind a mask of an infallible bureaucracy
that never can do any people any good.
But take it as a challenge: we can make this desert flourish
if we only stick to love and use it well.


Det är inte med oss själva som vi har problem
men med den utomstående omgivningens okunnighet
som ej kan se och erkänna allt självklart,
skönheten och känsligheten, själens ädelhet och sinnets andlighet,
all den förfining som man brukar till att göra livet till ett konstverk med,
om man blott lämnar barbari och grovhet,
hänsynslöshet och vulgariteten bakom sig med all dess destruktivitet
och lever blott för kärleken med all dess konstruktivitet.
Det smärtar mig att se dig lida i det här fördömda Nifelhemsklimatet
av en karg förstelnad nordiskt hård mentalitet;
ty ditt så ömma hjärtas guld som så lätt gråter blod
kan aldrig passas in i något gråsamhälles stenhjärtans förfrusenhet
som döljer sig i anonymitetens maskspels feghet och ofelbara byråkrati
som aldrig lyckas göra något gott åt någon människa.
Men ta det som en utmaning: ty vi kan få den värsta öken till att blomstra
om vi bara håller oss till kärleken och gör rätt bruk av den.




Fri vers av Aurelio
Läst 274 gånger
Publicerad 2006-08-29 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio